ZIK inženjering je osnovan u leto 1990. godine.Od tada pa do danas firma je u laganom ali stalnom usponu. Trenutno zapošljava tridesetak ljudi od čega tri građevinska inženjera sa licencama za projektovanje i izvođenje radova.

U ovih petnaestak godina firma je izvela radove na više stambeno poslovnih objekata, nekoliko manjih mostova , kilometre kolektora i drenažnih sistema, i učestvovala kao podizvođač u gradnji skoro svih značajnijih objekata izgrađenih u zadnjih 10 god. (Kompleks YBC, Naselje filmski grad, Naselje retenzija, Beogradska arena,Blok 29, Blok 5 Blok 15,Airport city, Hotel Hyat-Crni Vrh, Zaštita izvorišta Mediana Niš ) kao i mnoštva manjih objekata firmi: Gemax, Neimar V, Energoprojekt, Zlatibor, Ratko Mitrović, Kompanija BK, Rad ...

Ključna delatnost firme je izrada cementnih košuljica sa do sada izvedenih preko 600.000 m2  .U okviru ovog posla prvi smo još davne 1995. uveli polipropilenska vlakna kao sekundarnu armaturu što je danas postalo standard. Trenutno raspolažemo sa kapacitetima za izradu 600-800 m2 dnevno.

Od 1999. godine zastupamo firmu Increte koja je jedan od vodećih svetskih proizvođača materijala za izradu dekorativnih betona.

Od 2004. godine bavimo se i mašinskim malterisanjem (sa običnim malterom) gde su nam trenutni kapaciteti 250-300 m2 dnevno kao i PENOBETONOM.

U okviru trgovinskog dela firme nudimo  polipropilenska vlakna za armiranje betona britanske firme Matrix ( deo RMC-a), penogeneratore i aditive za penobeton britanske firme EAB Associates kao i već pomenute materijale i kalupe za izradu dekorativnog betona američke firme Increte (deo INCO chemicals )